Om

Latitud 58:45:37 N Longitud 17:18:00 E

Hälgö kajak

 

Startade i liten skala sommaren 2002 och har genom åren vuxit sig större. Idag kan vi erbjuda omkring 70 sittplatser i uthyrningen och vi är återförsäljare för 3 olika kajakmärken, vi har även tagit fram våra egna lättviktspaddlar, har de vanligaste tillbehören och de senaste åren även fyllt på med windsurfingbrädor, SUP brädor (stand-up paddle board) och mindre plastbåtar vilka även ingår i uthyrningen.

Vår ambition är att ha många kajakmodeller hemma för att erbjuda dig som kund en god valmöjlighet att hitta den kajak som passar just dig.

 

Cafét som hölls öppet till 2011 är numera stängt men i lokalerna har vi påbörjat inredandet av en enklare kajakbutik.

Med naturen och busshållplatsen utanför huset, skärgården och öarna alldeles utanför bryggan. är det längre till affär och bensinmack. Den närmaste finns i Tystberga 12 km bort.

 

Till Stendörrens naturreservat är det 5 km paddling dit även Sörmlandsleden går. Gott om öar finns att tälta på och vill man inte bo i tält finns boende på Rågön (på andra sidan viken) eller på Sävö - en dagspaddling bort. En naturcamping på fastlandet finns att tillgå bara 400m från uthyrningen.

Utflyktsvägen har sin sträckning alldeles utanför huset. Till Skavsta flygplats tar det 25 min med bil.

Hos oss kan ni träffa på våra frigående hönor men även hundarna Tage och Palle.

 

Tage - en blandras men mestadels phalène - är väldigt snäll men lite avvaktande, skäller ibland men älskar klappar, kajaksvampar och liv å rörelse!

 

Västgötaspetsen Edvard Rapp som lystrar till namnet Palle tycker inte om varken hav eller båtar men älskar snö och har ett tålamod långt över det vanliga med kramande barn. Han är frommheten själv och sätter sig gärna precis bakom fötterna - lagom lätt att snubbla över...

Copyright © All Rights Reserved